Ziektekostenverzekeringen 

Voor het jaar 2021 kunnen leden van KBO-Brabant korting en extra vergoedingen krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering bij VGZ.

Leden van KBO-Brabant krijgen bij VGZ 4% korting op 

  • basisverzekering Ruime Keuze (naturapolis) 
  • basisverzekering Eigen Keuze (restitutiepolis)

Leden van KBO krijgen 10% korting op de aanvullende verzekering 

  • VGZ Zorgt Goed of
  • VGZ Zorgt Beter of
  • VGZ Zorgt Best

Daarnaast vergoedt VGZ het lidmaatschap van KBO-Brabant tot een bedrag van € 25,00 per aanvullend verzekerde per jaar. 

Er geldt géén medische selectie voor aanvullende zorgverzekering of voor de tandartsverzekering VGZ Tand Goed en VGZ Tand Beter.

Leden nemen zelf contact op met VGZ, T 08813 11 234. Geef bij aanmelding het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant door: 87718266. 

Wat is het voordeel voor leden bij een aanvullende verzekering rechtstreeks bij VGZ, en een aanvullende verzekering (GoedBeter-Best ) via het collectief van KBO-Brabant?

 Via KBO-Brabant krijg je meer voor: Fysiotherapie, voor alternatieve zorg: hoger bedrag voor mantelzorg (= 25 dagen vervangende mantelzorg en €1000,-- vergoeding voor de mantelzorgmakelaar), hoger maximaal bedrag tandartskosten. U kunt alle andere verzekeringen afsluiten met korting bij VGZ.

Andere polissen kunt u niet meer afsluiten via KBO-Brabant. 

Collectieve zorgverzekering via de Gemeente Boxtel

De Gemeente Boxtel heeft met de zorgverzekeraars VGZ een contract afgesloten voor een collectieve ziektekostenverzekering. De collectieve zorgverzekering is goedkoper, omdat de gemeente een groep mensen tegelijk verzekert. Inwoners betalen daardoor minder premie voor de basisverzekering en voor de aanvullende verzekering. Of je mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering hangt af van het inkomen.

Meer informatie: Op Gezond Verzekerd lees je hoe het werkt. Heb je vragen over de collectieve zorgverzekering? Neem contact op met Loket WegWijs.